contact

Wie ik ben

Hier sta ik voor

Als juridische belangenbehartiger lever ik, Esther van der Giessen, kwaliteit vanuit een grondige kennis van de inhoud. Mijn werk begint met een gedegen juridische analyse van de situatie en een reële inschatting van de juridische, financiële maar ook sociaal-emotionele consequenties. Op basis hiervan geef ik mijn cliënten helder en compleet advies over de te nemen stappen en het te verwachten resultaat. Soms is een aantal bemiddelende gesprekken voldoende voor een bevredigende oplossing, maar op een ander moment is stevig uitonderhandelen de aangewezen strategie. Maar welke ik ook kies, mijn Aanpak is altijd gericht op het recht doen aan de belangen van de cliënt. Daar sta ik voor.

Daarom!

Met De Aanpak Arbeidsrecht doe ik precies waar mijn hart ligt. Ruim drieëntwintig jaar ben ik specialist op het gebied van arbeidsrecht. ‘Met recht’ een senior arbeidsrechtjurist dus, maar nog altijd even enthousiast: geen situatie, geen opdracht, geen zaak is hetzelfde. Bovendien biedt juist mijn vakgebied enorm veel ruimte voor creativiteit om dat wat noodzakelijk, redelijk en wenselijk is ook echt voor elkaar te krijgen. Voor mij bestaat er niets leukers dan die creativiteit aanboren ten behoeve van een rechtvaardige en bevredigende uitkomst voor mijn cliënten.

Dit breng ik mee

Wie mij in mijn werk tegenkomt, kan rekenen op een professionele, betrokken en energieke houding. Op een integere juriste, een aanpakker met positief-kritische instelling, ook als het lastig wordt! Ik ben een goed luisteraar, herken onderliggende emoties en krachtenvelden snel en zet kwaliteiten als overtuigingskracht, tact en coachend vermogen goed gedoseerd en op het juiste moment in…met een vleugje humor. Met effect.

Dat helpt

Alleen al omdat de wet geregeld verandert, ben je als arbeidsrechtjurist nooit uitgeleerd. De noodzaak op de hoogte te blijven geldt overigens net zozeer voor jurisprudentie: er gebeurt veel op het gebied van arbeidsrecht en actuele kennis is essentieel. Maar ook vaardigheden vragen om onderhoud en verdere ontwikkeling. Om zowel vakinhoudelijk als communicatief te groeien en de kwaliteit van mijn werk te blijven borgen, houd ik vakliteratuur goed bij, woon ik intervisiebijeenkomsten met collega’s bij en volg ik geregeld relevante trainingen en cursussen. Zo heb ik de PALA (Postacademische Leergang Arbeidsrecht – 2013) en de PALA+ (Actualiteiten Specialisatie Arbeidsrecht – 2017) aan de Erasmus Academie Rotterdam succesvol afgerond.